Friday, August 26, 2011

Bila maaf tiada erti lagi.

Selamat pagi seme... Hehehee... Pagi2 nie terlintas lak satu idea yang ingin aku ketengahkan. Perghhhhh... Tgk tajuk pom dah kira jiwang erk... Tapi bagi aku x da la jiwang sangat. Normal la tu.. Kita seme manusia x boleh lari dari melalukan kesilapan. Betul tak...??? Korang seme pernah tak uat silap...?? Mesti pernah kan..?? Bila kita uat silap so kena la mintak maaf ea... Nak mintak maaf nie bukan satu perkara yang mudah bagi kita semua. Hanya orang yang kuat hati nyer sahaja dapat melakukan perkara sebegini. Mana tak nyer... Andai kata , kita ingin meminta maaf pasti kita ada perasaan malu (malu terr nak mintak maaf nie. ea la kita kan uat benda salah pastu nak g ngaku plak kita nie uat salah... Mana letak air muka derr...) ada perasaan takut (mana tak nyer g je nganku kita uat salah mesti kena marah dulu kan x pom dapat bonus lagi penampar laju2... sakit terrr..) serta banyak lagi la halangnye. Sebab tu aku bersetuju hanya orang yang kuat hatinyer saje dapat meminta maaf dan mengaku kesilapan nyer. (perghhhhh.... panjang giler intro... hahahaa....)

             Persoalan yang aku nak ketengahkan di sini ialah, bila kita meminta maaf tapi maaf kita tidak di terima. Apakah perasaan anda seme...??? Dalam situasi nie aku mengalami sekarang... Nak citer la sikit ea kisah aku nie.... (segmant luahan hati nie kot... hehehe....) Aku dulu nak kata baik tu x la... Nak kata jahat tu ada la sikit... hehehee.... Biasa la zaman budak2.. Mikir pom tahap low je... Janji nak happy sokmo... 24 hour nak galok (gumbira) je... Hehehehee... So dalam kesibukan aku happy nie terlupa aku bahawa aku telah melukai seseorang yang aku sayangi.. (awek la nie..) hehehe.... Banyak perkara telah aku melukai nyer. Baru sekarang aku sedar bahawa aku telah menghancurkan hati nyer... Sekarang nie aku tak leh nak pikir macam mana perasaan dia..??? Aku ikhlas meminta maaf dengan nyer... Tapi dia cakap ok je... Adakah itu dia sudah memaafkan aku... Nape dia x leh nak terima aku kembali..??? Mungkin dia dah serik kot...?? atau pon mungkin maaf aku tidak di terimanyer lagi...??? Kusut nyer bila memikir hal nie... Walhal dia sudah memutuskan hubungan dengan aku...?? Susah kan...??? Kusut3...!!! Andai dapat ku putar waktu... kan best kalu macam tu... Tapi tu tak mungkin same sekali... Aku hanya mampu berharap agar aku diterima kembali... Sudah sekian lame tgu nie... Aku igt dah dekat 1 year... Namun aku kena redha... Mungkin ini adalah pembalasan bagi aku.... Ini adalah satu peringatan bagi aku dan aku terasa nak sharing cerita aku nie. Menyesal sgt bila sudah jadi cam nie.... BILA MAAF TIADA ERTI LAGI ....

P/S : zaman muda hanya sekali sahaja.. jgn rosak kan ia.. kerana zaman tua akan turut terjejas sama. pikirlah dengan bijak sebelum melakukan sesuatu. kerana kita hidup berkeluarga... kerana kita akan membina keluarga. kerana kita ingin kebahagiaan bukan kesengsaraan. :D

7 comments:

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

bermaafan di hari mulia


salam aidilfitri :)

::Cik Pija:: said...

memaafkan org tu banyak kelebihannya. tak guna berdendam ^_^

maaf zahir batin, selamat hari raya! :)

ShErA said...

semoga maaf itu diterima... mungkin juga dia perlukan masa... apapun, semoga berbahagia... :)

Tc. Kichy :D said...

ouh no..sabar la aa..insyAallah kamu akn d trima balik..:D Mat ari raya!! :D

Khairull-Dean said...

insyaallah... thanks friends bg pandangan... slamat hari raye untuk seme.... :D

reenapple said...

hurmmm... aku nak tunggu seseorang mintak maaf tapi macam tunggu kucing bertanduk...
last-last aku pulak yang nak mintak maaf kat orang yang buat jahat... pelik tak?? tapi aku daa memaafkan diorang even takde sepatah pom perkataan maaf dari diorang....
saling bermaafan di bulan raya nie

Khairull-Dean said...

ermmmm... bagus cik reena nie... ada sikap pemaaf... sesetengah manusia x perasan bila uat salah... so that y kena banyak munasabah serta berpesan2 sesama kita... :D

Post a Comment